Sinterklaasfeest 19 november 2019

Het Sinterklaasfeest in Bungelland Rotterdam was een groot succes! Gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking konden de gehele dag genieten van het speelparadijs. Daarnaast werd er geschminkt, glittertattoo's gezet, gelachen met de clown en met Bungel of gebokst tijdens de boksclinic. Er werden ook nog portretten geschilderd en tekeningen geheel naar wens  van het kind gemaakt. Zelfs de brandweer was aanwezig, de brandweerauto kon van binnen en van buiten worden bewonderd. In totaal hebben bijna 200 kinderen en ruim 100 ouders / begeleiders een onvergetelijk Sinterklaasfeest gevierd! Hieronder een foto-impressie van het bezoek van Sinterklaas.

Lees meer

Villa Pardoes Winterrun

logo pardoesrunIedereen kan meedoen aan deze Winterrun voor Villa Pardoes, een van de doelen die Pallieter al jaren steunt. Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

U kunt meelopen maar ook als u niet loopt dan kunt u Villa Pardoes steunen door het Pallieter Team te sponsoren voor de 6km en de 10km bij de Villa Pardoes Winter Run?! 

Word sponsor: al vanaf 5 euro en eenmalig. Heel hartelijk bedankt!!

https://www.villapardoesrun.nl/pallieter-1-bikkels

Benefiet Kerstconcert op 7 december

kerst flyer Lambertuskerk kleinNatalie Merfort, singer songwriter, heeft het initiatief genomen op vrijdagavond 7 december a.s. een benefiet kerstconcert te geven waarvoor de opbrengst is voor Stichting Pallieter. Dit concert vindt plaats in de Lambertuskerk in Rotterdam Kralingen (Oostzeedijk Beneden 3).

Het wordt een prachtig, gevarieerde kerstprogramma met onder andere het Laudate Dominum van Mozart, liederen van Max Reger, Avo Pärt, C. Franck, Britten en de mooiste traditionals uit verschillende landen uitgevoerd door het koor Hakuna Matata, onder begeleiding van pianist Svetlana Lohman en solist Natalie Merfort.

Stichting Pallieter gaat de opbrengst besteden aan de kindvriendelijke inrichting van het kinderzorghuis (voor 24 uurszorg voor ernstig zieke kinderen). Op deze manier helpen wij Stichting Kruimeltje, een jonge Rotterdamse stichting die gaat voor de totale - kindvriendelijke - inrichting van het kinderexpertisecentrum in de Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord.

Dus kom allemaal naar dit bijzondere kerstconcert. Toegang is vrij. Wij vragen u wel vriendelijk een bijdrage te doen voor dit fantastische doel!

Capelse Familie Verwendagen

CVD logo vdefDe Circusdagen & de Sprookjesdagen waren onvergetelijk! Dus ook dit jaar organiseren Stichting DaDa & Stichting Pallieter weer twee feestelijke dagen, onder de nieuwe naam "Capelse Familie Verwendagen".

Kom dat zien en beleef dit avontuur met ons mee. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2016 zal het Isala Theater haar deuren openen voor een onvergetelijke dag.

Van 10.30 uur tot 16.00 uur zijn gezinnen met ernstig, ongeneeslijk of chronisch zieke of gehandicapte kinderen onze gast. Per dag kunnen er 100 kinderen met hun ouder(s) of begeleider(s) deelnemen dus bijtijds aanmelden is van belang.

Lees meer

Opbrengst Passieconcert

chequeconcert 3003 GEM01De gemeente Capelle aan den IJssel en de Van Cappellen Stichting organiseerden dit jaar voor de zesde keer het Passieconcert waarvan de opbrengst van de collecte voor een goed doel is. Dit jaar was dat Pallieterburght. Rein Lander heeft uit handen van burgemeester Peter Oskam en Thony Kolff van de Van Cappellen Stichting een cheque van bijna zevenhonderd vijftig euro in ontvangst mogen nemen. Pallieterburght is inmiddels verblijd met een extra logeerbed voor familieleden van kinderen die op de High Care-afdeling verblijven.

Albert Heijn Statiegeldactie

AH A4 staandVanaf 2e Paasdag is het weer mogelijk om uw statiegeld aan Pallieter te doneren. 41 Albert Heijn winkels in Rotterdam, Rozenburg, Rhoon, Ridderkerk, Barendrecht, Spijkenisse, Hoogvliet en Capelle aan den IJssel doen aan de actie mee. 7 weken lang. Pallieter gaat het geld gebruiken om gezinnen met een ernstig ziek kind uit de regio Rotterdam een gratis vakantieweek in Villa Pardoes aan te bieden én om speeltuin Taka Tukaland in Rotterdam-Zevenkamp nog beter geschikt te maken voor zieke en gehandicapte kinderen zodat zij samen kunnen spelen met gezonde kinderen. HELPT U MEE?

Donatie van familie Kroon

IMG 0888In Pallieterburght hebben we familie Kroon op bezoek gehad. En ze kwamen niet met lege handen. Ze doneerden 555 euro aan Pallieter. De heer Kroon heeft vorig jaar zijn 40-jarig jubileum als tandarts gevierd en is vervolgens met pensioen gegaan. Tijdens zijn afscheidsreceptie heeft hij geld ingezameld voor Pallieter. Zijn kleindochter Guusje heeft 4 jaar geleden een aantal maanden in Pallieterburght doorgebracht. "Ons verblijf daar heeft het leed verzacht." Op de foto de heer Kroon met zijn kleinkinderen en dochter die het geld symbolisch aan Rein Lander overhandigt.
Als dank voor deze fantastische gift ontvingen de kinderen "onze" knuffels Pallieter en Saskia.

Nieuwe plannen

YL YC-1-REINLANDER 160224 1

Opbrengst Kerstconcert

2016-01-16 cheque uitreiking MuSoHet kerstconcert "Sound of Christmas" dat op 19 december heeft plaats gevonden in de Ontmoetingskerk in Capelle aan den IJssel was een groot succes in alle opzichten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Musical Souvenir mét concert heeft Pallieter een cheque van EUR 800 in ontvangst mogen nemen. Dit geld komt ten goede aan een gezin met een ernstig ziek kind uit Pallieterburght dat in maart 2 weken op vakantie gaat in Duitsland.
WOP Schollevaar, Musical Souvenir, Natalie Merfort en iedereen die het kerstconcert bezocht heeft, heel hartelijk bedankt!
Er zit muziek in deze "formule" dus we hopen ook dit jaar op een aantal benefietconcerten.

Decemberfeest bij Leuk!

IMG 7426Na de succesvolle Familie 2daagse in de zomer 2014 en 2015 wilden we iets nieuws uitproberen: Een decemberfeest voor gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. En zaterdag 12 december was het zover. Acht gezinnen waren uitgenodigd bij Lunchroom Leuk! in Krimpen aan den IJssel. Het restaurant was schitterend versierd in de kerstsfeer. De kinderen werden welkom geheten door 2 Kerstelfjes, die een kerstverhaal voorlazen. En net als in het kerstverhaal lagen er ook onder de kerstboom bij Leuk!  kadootjes voor alle kinderen. Nadat het spannende verrassingsmoment achter de rug was kon iedereen gezellig napraten en genieten van al het speelgoed, onder het genot van een drankje, een hamburger en een frietje. 

Meer artikelen...