PALLLIETER, DICHTBIJ HET GEZIN EN HET ZIEKE KINDANBI logo

  • home
  • Voorpaginanieuws

Besteding opbrengst van Golfweek Hitland

2023 01 30Stichting Pallieter was één van de doelen van de Golfweek Hitland. Deze mooie opbrengst is inmiddels besteed aan divers ontwikkelingsgericht (spel)materiaal voor de kinderen van Medisch Kindzorg Instelling CityKids Rotterdam Rijnmond, locatie De Componist in Capelle-Rivium.
Van één van de pedagogen ontvingen we een bedankje met een aantal foto's. We bedanken de organisatie van deze jaarlijkse goede doelen Golfweek als ook iedereen die hier (financieel) aan bijgedragen heeft. Dankzij jullie golfinspanningen kunnen we op de gezichtjes van deze kinderen een glimlach toveren!
"Dank jullie wel voor de gulle bijdrage. Hierdoor kunnen wij (als pedagogen) de kinderen materialen bieden die nodig zijn om zich te ontwikkelen. Maar ook om mee te ontspannen, zoals een zitzak. Toen de materialen binnenkwamen werd dit zo snel mogelijk verdeeld over de groepen. Het was een feestje om samen met de kinderen de materialen uit te pakken. De kartonnen doos van de zitzak werd nog lang gebruikt als ‘huisje’ en ‘kasteel’. Er zijn stevige materialen besteld zodat de kinderen er nog jaren plezier van kunnen hebben. Nogmaals, dank jullie wel. Van ons maar ook zeker van de kinderen."

Bezige bijtjes in actie voor Pallieter

2023 01 30wolIn de recreatieruimte van woonzorgcentrum De Vijverhof in Capelle aan den IJssel is een groep dames elke woensdagochtend aan het handwerken. Zij noemen zich "bezige bijtjes voor het goede doel" en dat zijn zij met recht!
De afgelopen tijd hebben ze sjaals gemaakt voor Oekraïne en dit nieuwe jaar gaan ze voor de doelgroep van Pallieter knuffels, sjaaltjes en mutsjes maken en wie weet wat nog meer. Allemaal handgemaakt. De dames doen dit met veel plezier. Wat wil je nog meer? Gezellig met elkaar koffie of thee drinken, lekker kletsen én een leuke verrassing maken voor een ziek of gehandicapt kind.
De dames zijn nog op zoek naar wol, dus mocht je dit over hebben, neem dan gerust contact op (0610655999).

"Healing environment" bij CityKids Blessing in Zuidland

blessingStichting Pallieter heeft eind vorig jaar de healing environment mede mogelijk gemaakt voor de kinderen van Medisch Kindzorg Instelling CityKids Rotterdam Rijnmond. Deze locatie doet haar naam nu nog meer eer aan!
We zijn ook blij dat de opdracht verleend is aan één van onze trouwe sponsors Sizo In and Outdoor Signing.
De kinderen zijn dolblij met de 2 wanden én de lift in weiland-stijl. Blessing straalt direct bij binnenkomst kindvriendelijkheid uit. De kinderen en ook de ouders kijken hun ogen uit.

De Kinderboekenweekconcerten waren fantastisch!

PHOTO 2022 10 01 12 26 33Zaterdag 1 oktober, kort voor de start van de “Gigagroen” Kinderboekenweek, vonden er de 2 unieke concerten plaats in het Comenius College in Capelle aan den IJssel, op initiatief van het orkest Musical Souvenir.
Het ochtendconcert was speciaal voor de doelgroep van Stichting Pallieter. Voor hen is het vaak lastiger naar een concert te gaan of naar een theatershow (zoals bij de Verwendag). Het was dus een ware belevenis voor de kinderen en hun gezin! Ze hadden er zin in, dat zag je direct. Sommige kinderen kwamen netjes in pak, “zo ga je toch naar een concert”. Het was echt een uitje voor hen want wanneer ga je nu naar een concert en kun je ook nog eens zo dicht bij een echt orkest zitten met zoveel muzikanten?

Lees meer

Beeldimpressie Verwendag 2022