Skip to main content
15 februari 2024

OmiVista voor de kinderen van CityKids De Uitvinders

De kinderen van CityKids De Uitvinders in Den Haag doen hun naam eer aan: ze zijn de spelletjes van hun nieuwe "speeltje", de zgn. omiVista, aan het uitvinden. Lees hieronder hoe ze dit ervaren.
De kinderen blij én wij blij dankzij onze sponsors. Een viertal sponsors van Stichting Vrienden van CityKids heeft dit mogelijk gemaakt: Naast Stichting Pallieter Coovels Smits Stichting, Haags Groene Kruis Fonds en Pasman Stichting.
 
5 januari jl. was het zo ver: De omiVista werd afgeleverd mét instructie. Dit is een interactief systeem voor op de vloer of aan het bureau met honderden verschillende spelletjes voor de kinderen, gewoon om samen te spelen maar ook om te leren en om in beweging te komen. 
Bij De Uitvinders hebben we ervaren dat de kinderen erg enthousiast lijken als de omiVista het lokaal binnen komt. Je zou het kunnen vergelijken met het gevoel van vroeger wanneer de leraar de tv de klas in rolde.
De omiVista zorgt bij veel kinderen voor plezier en voor rust. Wanneer het bijna zo ver is en de mobiele omiVista langskomt in het dagprogramma beginnen de kinderen al om de omiVista te vragen. Het is een extra moment waarin de kinderen van tafel mogen en vrij kunnen bewegen. De meeste groepen zetten het systeem dagelijks in om een moment van beweging en ontprikkeling te creëren.
De omiVista heeft veel verschillende interactieve spellen dat elke pedagoog ook voor ieder kind iets kan vinden waar zij interesse in hebben.