Besteding opbrengst van Golfweek Hitland

2023 01 30Stichting Pallieter was één van de doelen van de Golfweek Hitland. Deze mooie opbrengst is inmiddels besteed aan divers ontwikkelingsgericht (spel)materiaal voor de kinderen van Medisch Kindzorg Instelling CityKids Rotterdam Rijnmond, locatie De Componist in Capelle-Rivium.
Van één van de pedagogen ontvingen we een bedankje met een aantal foto's. We bedanken de organisatie van deze jaarlijkse goede doelen Golfweek als ook iedereen die hier (financieel) aan bijgedragen heeft. Dankzij jullie golfinspanningen kunnen we op de gezichtjes van deze kinderen een glimlach toveren!
"Dank jullie wel voor de gulle bijdrage. Hierdoor kunnen wij (als pedagogen) de kinderen materialen bieden die nodig zijn om zich te ontwikkelen. Maar ook om mee te ontspannen, zoals een zitzak. Toen de materialen binnenkwamen werd dit zo snel mogelijk verdeeld over de groepen. Het was een feestje om samen met de kinderen de materialen uit te pakken. De kartonnen doos van de zitzak werd nog lang gebruikt als ‘huisje’ en ‘kasteel’. Er zijn stevige materialen besteld zodat de kinderen er nog jaren plezier van kunnen hebben. Nogmaals, dank jullie wel. Van ons maar ook zeker van de kinderen."

Bezige bijtjes in actie voor Pallieter

2023 01 30wolIn de recreatieruimte van woonzorgcentrum De Vijverhof in Capelle aan den IJssel is een groep dames elke woensdagochtend aan het handwerken. Zij noemen zich "bezige bijtjes voor het goede doel" en dat zijn zij met recht!
De afgelopen tijd hebben ze sjaals gemaakt voor Oekraïne en dit nieuwe jaar gaan ze voor de doelgroep van Pallieter knuffels, sjaaltjes en mutsjes maken en wie weet wat nog meer. Allemaal handgemaakt. De dames doen dit met veel plezier. Wat wil je nog meer? Gezellig met elkaar koffie of thee drinken, lekker kletsen én een leuke verrassing maken voor een ziek of gehandicapt kind.
De dames zijn nog op zoek naar wol, dus mocht je dit over hebben, neem dan gerust contact op (0610655999).

"Healing environment" bij CityKids Blessing in Zuidland

blessingStichting Pallieter heeft eind vorig jaar de healing environment mede mogelijk gemaakt voor de kinderen van Medisch Kindzorg Instelling CityKids Rotterdam Rijnmond. Deze locatie doet haar naam nu nog meer eer aan!
We zijn ook blij dat de opdracht verleend is aan één van onze trouwe sponsors Sizo In and Outdoor Signing.
De kinderen zijn dolblij met de 2 wanden én de lift in weiland-stijl. Blessing straalt direct bij binnenkomst kindvriendelijkheid uit. De kinderen en ook de ouders kijken hun ogen uit.

De Kinderboekenweekconcerten waren fantastisch!

PHOTO 2022 10 01 12 26 33Zaterdag 1 oktober, kort voor de start van de “Gigagroen” Kinderboekenweek, vonden er de 2 unieke concerten plaats in het Comenius College in Capelle aan den IJssel, op initiatief van het orkest Musical Souvenir.
Het ochtendconcert was speciaal voor de doelgroep van Stichting Pallieter. Voor hen is het vaak lastiger naar een concert te gaan of naar een theatershow (zoals bij de Verwendag). Het was dus een ware belevenis voor de kinderen en hun gezin! Ze hadden er zin in, dat zag je direct. Sommige kinderen kwamen netjes in pak, “zo ga je toch naar een concert”. Het was echt een uitje voor hen want wanneer ga je nu naar een concert en kun je ook nog eens zo dicht bij een echt orkest zitten met zoveel muzikanten?

Lees meer

Verwendag 2022

Wat was het een fantastische woensdagmiddag in het Isala theater! Na 3 jaar was er eindelijk weer een Verwendag voor de doelgroep van Stichting Pallieter. De Verwendag is een cadeautje aan gezinnen met een ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch ziek kind of kind met een beperking een Verwendag, met dank aan hun donateurs en de vele vrijwilligers. Een dag waar kinderen gewoon kind kunnen zijn en volop kunnen genieten. Dat gun je toch elk kind?

Aan het begin van de middag konden er allerlei activiteiten gedaan worden. De kinderen konden zich laten schminken, een glittertattoo laten zetten, er was hoog bezoek, niet alleen van “de baas van Capelle”, burgemeester Peter Oskam, maar ook Minnie & Mickey Mouse, Paw Patrol, Bing en Olaf kwamen op bezoek. Ook ouderwets spelen met Lego of tekenen was mogelijk. Er waren tekenaars van Stichting Tekenen voor Kinderen die een tekening naar wens maakten. Je kon ook je portret laten schilderen of een Greenscreen foto laten maken, allemaal mooie herinneringen aan een fantastische middag. Lekker dansen bij Silent Kids Disco of racen als Max Verstappen in de race simulator. Wat een actie! Gelukkig konden de gezinnen voor rustmomentjes terecht in de snoezelruimte. 

De gezinnen konden niet alleen genieten van al deze activiteiten maar ook van allerlei lekkers, teveel om op te noemen en op te eten! Als slagroom op de taart was er in de grote zaal de theatershow “Muziek maken met Dirk Scheele”. Dirk kreeg iedereen mee, van jong tot oud. Er werd geklapt, gedanst, meegezongen, de kinderen werden in de zaal en zelfs op het podium meegenomen tijdens Dirk’s show.

Een fantastische middag, met liefde verzorgd door de vrijwilligers van Stichting Pallieter en haar sponsors. Het volgende evenement is het Kinderboekenweekconcert op zaterdag 1 oktober in het Comenius College in Capelle aan den IJssel.

Beeldimpressie Verwendag 2022

Opbrengst Golfweek Hitland

2022 09 19 golfweekStichting Pallieter was dit jaar één van de 4 goede doelen van de Golfweek van Golfbaan Hitland. Zaterdag 17 september jl. was de laatste dag van de Golfweek. Aan het einde van de middag vond direct de cheque uitreiking plaats. Een mooi bedrag van € 5.500 gaat naar Stichting Pallieter. 
Met dit fantastische bedrag gaan wij de kinderen van CityKids, locatie De Componist in Capelle-Rivium verblijden met diverse extra's zoals ontwikkelingsgericht materiaal, activiteiten & uitjes. Wij helpen graag mee om deze kinderen optimaal de kans te geven zich - spelenderwijs - te ontwikkelen en ook af en toe heerlijk te kunnen genieten van extra activiteiten op locatie of een uitje.
Meer kwaliteit van leven dat is wat wij hen graag geven! Wat is er mooier dan een glimlach van een kind?
Golfbaan Hitland en iedereen die aan het succes van de Golfweek heeft bijgedragen: Super bedankt, ook namens de kinderen van CityKids De Componist!!

Capelse Verwendag 2022

Beste kinderen, ouders en begeleiders, 

De Capelse Familie Verwendag is weer terug! Dit jaar organiseert Stichting Pallieter, met medewerking van de gemeente Capelle aan den IJssel, voor de vijfde keer een Verwendag. 

Kom dat zien en beleef dit avontuur met ons mee. Op woensdag 21 september 2022 zal het Isala Theater haar deuren openen voor een onvergetelijke middag.

Van 12.30 uur tot 17.00 uur zijn gezinnen en zorgorganisaties met ernstig, ongeneeslijk of chronisch zieke of gehandicapte kinderen onze gast. Er is plaats voor 150 kinderen met hun ouder(s), broertjes, zusjes en/of begeleider(s) dus op tijd aanmelden is van belang!

Wat valt er allemaal te beleven?
In de sfeervol ingerichte theaterfoyer worden de gasten ontvangen en kunnen zij genieten van tal van activiteiten. We zijn nog druk bezig met de exacte invulling van de verwenmiddag maar een klein tipje van de sluier: dieren versieren, kleurplaten en tekenen, spelen met Lego, shirt versieren, portretten maken, op de foto met diverse figuren, silent kids disco, glitter tattoo, clowns, ballonartiest, green-screen foto, schminken, popcorn, ijs en meer...

Natuurlijk zorgen wij voor allerlei lekkers zoals poffertjes, patat, belegde broodjes. Er kan zelfs snoep worden geschept! En uiteraard is er ook voldoende te drinken.

De mooiste momenten worden vastgelegd op foto en film zodat er ook thuis nog kan worden (na)genoten!

Optreden in de Grote zaal
Dirk Scheele zal een spetterend optreden verzorgen boordevol vrolijke muziek.

Er zijn geen kosten aan verbonden
Voor de gezinnen en hun kinderen is de toegang en deelname gratis. De kosten worden volledig gedragen door de (sponsors van) Stichting Pallieter. Zij biedt deze feestdag aan als geschenk voor al die gezinnen die dagelijks te maken hebben met de zorg voor een ziek kind. 

Deze uitnodiging mag doorgestuurd worden naar anderen, ook zorgorganisaties, behorende tot de doelgroep van Stichting Pallieter.  

Er zijn een paar spelregels
Gezinnen en zorgorganisaties moeten zich van tevoren aanmelden. Doe dit zo snel mogelijk want vol = vol..
De kinderen moeten in de leeftijd zijn tot 16 jaar. 

Meer informatie en inschrijven is mogelijk via https://www.pallieterhelpt.nl/verwendag. Zien we u ook op de Capelse Familie Verwendag?


De Capelse Verwendag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Denkendoemee
Vancapellestichting
Elimkerk
Encfonds
Isala Theater
Logo Berendbotje
Tineke Noordzij
Stichting Tekenen voor Kinderen
Pryma Speelgoed
Barryemons
Meuldijk Events
Babello Entertainment
Villa Pardoes
Clown Kiekeboe
Logo Lemniscaat
defeestverhuurder.nl
Lunchroom Leuk!
Ekoplaza Capelle
Foto en Filmploeg van Pallieter
IJssalon Filippo
Benny de Koning Entertainment
gemeente Capelle aan den IJssel
EHBO-vereniging afdeling Capelle
Dirk Scheele
Thuispagina Oosterboekhandel J Amesz
Capelle Aan Den IJssel Brownies DownieS
Rijdendebroodje
Loetje

PALLIETERWEEK IN VILLA PARDOES 

2022 07 30 villa pardoes week poster v2En ook dit jaar staat er weer een heuse Pallieter-week in Villa Pardoes gepland. Wij gunnen deze kinderen en hun gezin graag de tijd – al is het “maar” een week – om even bij te komen, van elkaar te genieten, vrienden te maken, te lachen en even geen gedokter. 

De Pallieter week start op vrijdag 28 oktober a.s. en eindigt op vrijdag 4 november, de geboortedag van onze oprichter Rein Lander.

Gezinnen kunnen zich nu aanmelden voor de Pallieter-vakantieweek in Villa Pardoes. Let op: elk gezin mag slechts 1 keer naar Villa Pardoes én moet uiteraard tot de doelgroep behoren, zie https://www.villapardoes.nl/aanmelden/toelatingscriteria. Behoor je tot de doelgroep van Villa Pardoes of heb je vragen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 06 106 55 999. 

Golfweek Hitland deels voor Pallieter.

golfhitlandElk jaar in september vindt de goede doelen golfweek plaats op Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel, dit jaar van maandag 12 t/m zaterdag 17 september. Dit keer wordt er gegolfd voor maar liefst 4 goede doelen en Stichting Pallieter is trots dat wij één van de goede doelen zijn.
Wilt u ons steunen én een leuke golfdag beleven, meldt u dan aan.
Iedereen is van harte welkom om deel te nemen! Voor meer informatie zie https://hitland.nl/golfweek/.

Meer artikelen...